T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / MAMAK - Mamak Rehberlik ve Araştırma Merkezi

GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ VE ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİYLE FARKLILAŞTIRILMIŞ ÖĞRETİM ETKİNLİKLERİ SETİ YAYIMLANDI

"GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ VE ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİYLE FARKLILAŞTIRILMIŞ ÖĞRETİM ETKİNLİKLERİ SETİ YAYIMLANDI" />

GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ VE ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİYLE FARKLILAŞTIRILMIŞ ÖĞRETİM ETKİNLİKLERİ SETİ YAYIMLANDI

Genel Müdürlüğümüz ve Ortaöğretim Genel Müdürlüğü iş birliğiyle kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla öğrenim gören öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik on iki kitaptan oluşan bir kitap seti hazırlandı. Öğretmenlerimize rehberlik edecek bu setin oluşturulması için özel eğitim alanında uzman akademisyenlerin yanı sıra alan öğretmenleri, özel eğitim öğretmenleri ve rehber öğretmenler aktif olarak yer aldı.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin eğitimde hedeflediği yenilikçi yaklaşımlar ve farklılaştırma stratejileri, öğrencilerimizin bireysel farklılıklarını dikkate alarak onları en üst düzeyde başarıya ulaştırmayı amaçlamaktadır. Bu set, öğretmenlerimizin ihtiyaç duyacakları her türlü bilgiyi sunarak eğitimde kaliteyi artırmalarına, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin misyonu doğrultusunda öğretmenlerin "Farklılaştırma" başlığı altındaki yenilikçi öğretim yaklaşımı konusunda bilinçlenmelerine ve bu yaklaşımı benimseyerek uygulamalarında kullanmalarına katkı sağlayacaktır. Biyoloji, Coğrafya, Felsefe, Fizik, İngilizce, Kimya, Matematik, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı derslerine yönelik kitaplardan oluşan bu set, her dersin öğrenme çıktıları doğrultusundakaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim gören öğrencilerin bu derslerden en yüksek faydayı sağlaması amacıyla tasarlanmıştır.

Sette ayrıca "Farklılaştırılmış Öğretim Yöntemi ve Müdahale Stratejileri", "Özel Eğitim İhtiyacı Olan Öğrenciler-Yetersizlik Türleri", "Sosyal Kabul ve Olumlu Sınıf İklimini Sağlama" başlıkları altında üç ayrı rehber de bu setin önemli bir parçası olarak öğretmenlerin kullanımına sunulmuştur. Bu set ile öğretmenlerin sınıf içi uygulamalarını desteklemek, sınıf içerisinde olumlu bir sınıf iklimi oluşturmak, öğrencilere daha nitelikli bir eğitimin sunulmasını kolaylaştırmak hedeflenmiştir.

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin, yeni yayımlanan "Farklılaştırılmış Öğretim Etkinlikleri Seti"nin derslerde ve öğrenme ortamlarında aktif olarak kullanılmasının önemine vurgu yapmıştır. Bakanımız Sayın Yusuf Tekin, bu kaynakların temel alınarak öğretmenlerin yeni materyaller üretmelerinin ve bu materyalleri meslektaşlarıyla paylaşmalarının faydalı olacağını belirtmiştir. Gençlerin, öğretmenlerin özverili çalışmaları sayesinde hedeflerine emin adımlarla ilerleyeceğini ifade eden Bakan Tekin, bu rehber kitapların eğitimde önemli bir rol oynayacağına olan inancını dile getirmiştir. Ayrıca bu kitapların hazırlanmasında emeği geçen Genel Müdürlüklere, akademisyenlere ve öğretmenlere teşekkürlerini iletmiştir.

Kaynaştırma/Bütünleştirme Yoluyla Eğitim Uygulamaları Farklılaştırılmış Öğretim Etkinlikleri-Öğretmen Rehber Kitapları'na erişmek için tıklayınız.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.09.2024 - Güncelleme: 13.09.2024 09:30 - Görüntülenme: 48
Kaynak: https://orgm.meb.gov.tr/www/genelmudurlugumuzveortaogretimgenelmudurluguisbirligiylefarklilastirilmisogretimetkinliklerisetiyayimlandi/icerik/2912
  Beğen | 0  kişi beğendi